Background-image
 

Om Indien (UK)

Inderne i Tamil Nadu er tolerante og venlige mennesker, og de forskellige religioner trives her side om side.

Indien er et land fuld af modsætninger og mangfoldighed. Rig og fattig lever tæt på hinanden uden en udligning af goderne inden for rækkevidde. Duften af eksotiske krydderier og røgelse bliver hurtigt afløst af mindre charmerende udfordringer til næsen, når man bevæger sig rundt i Indiens gader. Den typiske indiske ro i meditation er i skærende kontrast til indernes lidenskabelige brug af bilernes horn.

På trods af en stedvis foruroligende overbefolkning, udbredt fattigdom og stærk forurening, vokser Indiens økonomi langt hurtigere end tilfældet er i andre lande med lignende problemer. Indien er således ved at være blandt verdens elite i flere industrielle sektorer med en gennemgående stærk økonomi.
Indien har en befolkning på 1.2 mia mennesker, hvilket er overvældende. Da landet imidlertid også er meget stort, er befolkningstætheden kun sammenlignelig med den hollandske - og omkring 3 gange tættere end i Danmark. Tamil Nadu er også et tætbefolket område.

I dette modsætningsfyldte land spores der i stigende grad ønsker om at rette op på ulighederne. Vores erfaring har vist, at der er vilje til at være med til at ændre på forholdene, hvis bare der er en drivende kraft bagved. Det er denne motivation, der har fået os til at tage fat i at ændre en lille del af et stort land.

Indien – almen rejseinformation

20. januar 2007

Indien er et forholdsvis sikkert land at rejse i. Det anbefales dog at studere rejsebøger om, hvordan man gebærder sig, for derved at minimere risici for den rejsende

Overblik over Indien:

Landenavn: Republik Indien, Republic of India, Bharat (Hindi)
Klima: monsunafhængig (juli-september), varm tørkeperiode (april til juli), i Nordindien mere udpræget skift på grund af årstiderne
Beliggenhed: Südasien (på begge sider af den nordlige vendekreds)
Landets størrelse: 3.287.000 km2 (godt ni gange så stor som Tyskland)
Hovedstad: New Delhi (Indbyggertal: ca. 14 Mio. ("National Capital Territory Delhi")
Befolkning: ca. 1,3 milliard indbyggere.
Landets sprog: Hindi og engelsk som officielle sprog, samt yderligere 21 anerkendte sprog
Religion: Hinduisme (ca. 80,5%), islam (ca. 13,4%) kristendom (ca. 2,3%), sikhisme (ca. 1,8%) såvel som buddhisme, jainisme, parsen samt andre.
Nationale helligdage: 26. januar Republic Day, 15. august Independence Day, Uafhængighed: 15. August 1947
Regeringsform: Parlamentarisk Demokrati: forbundsstat (28 stater, 6 unions-territorier, National Capital Territory Delhi)
Bruttonationalprodukt: (2002/2003): ca. 438,45 milliard EURO
Pro capita indkomst: (2002/2003): ca. 422,8 EURO
Valuta: Indiske Rupie; 1 Rupie = 100 Paise


Indrejsebestemmelser for tyske/danske statsborgere

For rejser til Indien er det nødvendigt med et rejsepas, henholdsvis et børne-identitetskort med billede, der har en gyldighed til mere end 6 måneder, samt et visum fra det indiske konsulat. Indrejse af børn med en alder op til 16 år er også mulig, såfremt de er nævnt i forældrenes pas og er anført på visum.

Indrejse med identitetskort eller pas uden visum er ikke mulig. Et visum kan ikke anmodes om ved grænsen eller i lufthavnen. Ansøgningsformularer til visum kan fås hos Indiens ambassader/konsulater. Turistvisa udstedes med en gyldighed på 6 måneder fra datoen for udstedelsen, hvor flere indrejser er mulige (multiple entry visa). Indrejsen skal foretages indenfor 6 måneder fra udstedelsen af visum og berettiger til ophold i Indien indtil udløbet af visum.


Vaccinationer:

Udenrigstjenesten anbefaler beskyttelse mod tetanus, difteri, polio og hepatitis A; og ved ophold på mere end tre måneder ligeledes hepatitis B.

Malariarisikoen er lille i forbundsstaterne i syden og østen af Tamil Nadu. Til medicinsk profylakse findes forskellige receptpligtige medikamenter (for eksempel MalaroneR, Doxycyclin, LariamR). Det anbefales, at nødvendighed, udvalg, individuel dosering, bivirkninger og eventuelle overfølsomheder ved brug af malaria med andre medikamenter drøftes med huslægen eller en trope- eller rejsemediciner.
Udvalget af medikamenter i Indien er god. Bedst lagret er medikamenter på sygehusapoteker. Specifikke medikamenter bør tages med hjemmefra. Som yderligere medicinske præparater anbefaler jeg smertetabletter, præparater mod mave-tarm-infektioner, forkølelser og feber samt tilstrækkeligt med beskyttelse mod myg.

En tilstrækkelig international rejseforsikring med en pålidelig hjemrejsedækning anbefales indtrængende. Jeg formidler gerne et gunstigt tilbud i den forbindelse.


Beklædning

Medbring let og passende tropetøj (lys, bedst af bomuld). Det tilrådes at medbringe lange nederdele eller bukser, da tøjet det i offentligheden skal dække knæ og skuldre. Desuden anbefales en strikjakke eller trøje til aftenerne. Fast skotøj er ikke nødvendigt, sandaler er tilstrækkeli

Telefon

Efterhånden er mobiltelefoner almindelige i de indiske byers moderne bybillede. Og vores europæiske mobiltelefoner fungerer som regel. Man kan dog også ringe uden problemer fra de såkaldte ISD-shops eller fra hotellet døgnet rundt.

Penge

Det er ikke muligt at veksle til rupier i Tyskland eller Danmark – indførsel af denne valuta til Indien er forbudt. Det sikreste er kreditkort (Mastercard, AMEX eller VISA) - Bemærk: for at hæve penge kræves en PIN kode. Med kontanter opnås ved køb de bedste priser. Planlæg til rejsen en blanding af kontanter og kreditkort. Veksling af penge er muligt allerede i lufthavnen men også på hotellet. For 1 EUR fås ca. 56,00 INR (februar 2007)

Spise og drikke

Et besøg i Indien bør også omfatte en opdagelsesrejse igennem det indiske køkken, hvor især krydderierne skaber afveksling. Man har såvel vegetarisk som ikke-vegetarisk køkken. I Sydindien bruger man især ris. Brød og ris bliver ofte spist sammen med flere retter, for eksempel de såkaldte curries.

Der findes kød-, fiske- og vegetariske curries med stærkt krydrede saucer. En almindelig vegetarisk ret – som bliver serveret under navnet Thali i mange små restauranter – består af ris med forskellige grøntsags-curries, saucer, linser (Dhal) og yoghurt (Raita). De mest spiste slags kød er kylling, lam og gris. Populære kødretter er Tandoori und Biriyani. Til Tandoori bliver kødet marineret i en blanding af yoghurt og kydderier, mens der for Biriyani blandes kødstykker med krydret ris samt nødder og tørfrugter.

Hoveddrikken i Indien er Chai (Te), som tilberedes på kogt vand med te og krydderier. Den fås overalt i landet. Billig og med bredt sortiment tilbydes softdrinks. Mineralvand uden kulsyre er billigt, hvorimod kulsyreholdigt mineralvand er dyrt. 

indien1.jpgBillede nr. 1
kort
Foreningen Skoler i Indien · Stiftsvej 9 · 7100 Vejle · Tlf. 4077 6898 · info@skoleriindien.dk